Bogbain Mill by Rural Design

  28 May 2012

Happy Monday! Hope you all had a great weekend! Check out this great house in Dingwall, a small town in Scotland, UK. The starting point for the Mill project was the few freestanding walls that remained on the site. The existing walls created a series of courtyards, some of which has begun to be re-inhabited by nature.

The clients brief was for a large family house. Rural Designwere keen to re-imagine the building in a progressive form, layering a series of forms over the ruins to create a clear juxtaposition of old and new.

Some elements are clearly defined as freestanding objects, the Garden Room, Gym and Garage building slide alongside the existing walls, the new raised upper story is overlaid, with a folded larch roof and wall floating over the castle-like structure of the existing walls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *